Nek, schouder en arm klachten

Er zijn vele verschillende soorten nek en schouder klachten, met uiteenlopende oorzaken. Aandoeningen die relatief veel voorkomen zijn onder andere stijve nek- en schouderspieren, whiplash geassocieerde klachten, spierknopen, artrose en nekhernia. Bij veel van deze klachten kan chiropractische behandeling verlichting brengen.


Nekpijn kan soms geleidelijk opzetten, bijvoorbeeld als gevolg van verkrampte spieren in de nek en schoudergordel, maar het kan ook plotseling ontstaan, door bijvoorbeeld een verkeerde beweging. In sommige gevallen kan dit gepaard gaan met hoofdpijn.


Ondanks dat klachten vrijwel identiek kunnen lijken, zijn de oorzaken vaak verschillend. Een goede diagnose is dus erg belangrijk. Aangezien verschillende oorzaken ook vaak verschillende behandelingen vereisen, moet er voldoende tijd worden uitgetrokken tijdens het onderzoek. Bij Nervus praktijk voor chiropractie zal de chiropractor een volledig onderzoek bestaande uit orthopedische en neurologische testen uitvoeren om de oorzaak van het probleem te achterhalen.


Wellicht minder voor de hand liggende klachten die ook kunnen voortkomen uit de nek zijn onder andere duizeligheid of oorsuizen, concentratiestoornissen, uitstralende pijn naar armen, krachteloos of moe gevoel in schouders of armen, en tintelingen in handen of vingers. Chiropractische behandeling kan vaak ook in deze gevallen verlichting brengen.


Neem contact op voor meer informatie of voor een afspraak voor een onderzoek.

Lage rugklachten

Pijn in de lage rug komt veel voor. Maar liefst 80% van de bevolking zal tenminste één keer in het leven lage rugpijn krijgen. Problemen in de lage rug kunnen zich op verschillende manieren uiten.

Lees meer

Nek, schouder en arm klachten

Er zijn vele verschillende soorten nek en schouder klachten, met uiteenlopende oorzaken. Aandoeningen die relatief veel voorkomen zijn onder andere stijve nek- en schouderspieren, whiplash geassocieerde klachten, spierknopen, artrose en nekhernia.

Lees meer

Hoofdpijn

Vrijwel iedereen heeft wel eens last van hoofdpijn. Er bestaan vele vormen van hoofdpijn, zoals spanningshoofdpijn, migraine, aangezichtspijn en hoofdpijn als gevolg van whiplash.

Lees meer

Hernia

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Het is een veel voorkomende aandoening van de lage rug, die slechts in circa 50 procent van de gevallen gepaard gaat met klachten.

Lees meer

Artrose / slijtage

Artrose is een gewrichtsaandoening, die ontstaat in het natuurlijke verouderingsproces. Het heeft te maken met het verstijven van het kraakbeen van een gewricht en komt het meest voor in de rug, de heupen, en de knieën.

Lees meer